Nya tomter kan säljas intill Järnvägsleden på Hedensbyn

Gula linjen visar den nya gatan och på röda området skapas nya industritomter. Ursäkta den dåliga kvalitén, men vi tror ändå att läsarna ska finna kartan intressant. Illustration: Skellefteå kommun.

Det skapas flera nya tomter för industri och handel när en ny gata byggs på Hedensbyn.

När industrihusbolaget Polaris bygger om gamla Wipro-huset behövs det ökad tillgänglighet till den stora gården på baksidan. Där ska massor av bussar, sopbilar, lastbilar och andra fordon som hyresgästerna använder både servas och parkeras över natten.

Lösningen blir en helt ny gata som går längs med tomtgränsen österut, parallellt med Järnvägsleden.

Den börjar vid Svedjevägen och går sedan i en kurva upp till Metallvägen.

Mellan den nya gatan och Järnvägsleden skapas nya industritomter. Där kan företag som sysslar med industri eller handel bygga lokaler.

För att detta ska vara möjligt måste en ny detaljplan göras, och det uppdraget gav bygg- och miljönämnden vid måndagens möte.

 

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Nyheter

Artiklar från 20 januari 2018

Artiklar från 17 januari 2018

Artiklar från 16 januari 2018

Artiklar från 13 januari 2018

Artiklar från 12 januari 2018

Artiklar från 11 januari 2018

Artiklar från 10 januari 2018

Artiklar från 9 januari 2018

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen