Vill satsa mot nedskräpningen

Nedskräpning är ett ökande problem som bidrar till otrygghet. Därför föreslår politikerna att Skellefteå ska satsa mer på renhållning.

Det var Moderaterna som kom med ett förslag i en motion. De anser att kommunen ska ha en tydlig hållning mot nedskräpning, klotter och vandalism. Detta för att öka trygghet och trivsel. De pekade på att Stiftelsen Håll Sverige rent gjort en undersökning om engagemanget i kommunerna mot nedskräpning. Skellefteå låg 2015 på plats 247 bland kommunerna.

Moderaterna förslog att Skellefteå kommun skulle ta fram ett åtgärdsprogram samt gå med i nätverket för Håll Sverige rent-kommuner och anmäla kommunen till Vi håller rent-kampanjen.

Och motionen verkar ha tagits emot väl av politikerna i kommunstyrelsens arbetsutskott. De håller med om att kommunen borde ansluta till nätverket och delta i kampanjen. Dessutom föreslår de att kommunfullmäktige bifaller att tekniska nämnden upprättar en plan för åtgärder mot vårdande av offentliga miljöer.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Nyheter

Artiklar från 17 januari 2018

Artiklar från 16 januari 2018

Artiklar från 13 januari 2018

Artiklar från 12 januari 2018

Artiklar från 11 januari 2018

Artiklar från 10 januari 2018

Artiklar från 9 januari 2018

Artiklar från 8 januari 2018

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen