Föreslås köpa in sommarfestival

Kommunstyrelsen föreslås avsätta en halv miljon kronor för en sommarfestival. Det anser kommunstyrelsens arbetsutskott.

Kommunalrådet Lorents Burman meddelade tidigare i sommar att man skulle upphandla stadsfesten från 2018. Detta eftersom det inte är förenligt med kommunallagen att ge bidrag till en enskild arrangör utan att göra upphandling.

Läs även: Fritt fram att arrangera Stadsfesten

Upphandlingen är nu genomförd och tilldelningen av uppdraget beräknas ske i mitten av september. Avtalet gäller ett plus två år, det innebär att kommunstyrelsen kan avsluta samarbetet efter ett år eller förlänga uppdraget i ytterligare två år.

Nu föreslår kommunstyrelsens arbetsutskott att kommunstyrelsen ska avsätta 500 000 kronor årligen i tre år för inköp av en sommarfestival. Dessutom föreslås att kommunfullmäktige beslutar att upplåta mark för festivalen utan avgift. Om arrangören tvingas betala kommunal avgift för marken ska summan uppgraderas med motsvarande avgiftens storlek.

 

Taggar:

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Nyheter

Artiklar från 17 januari 2018

Artiklar från 16 januari 2018

Artiklar från 13 januari 2018

Artiklar från 12 januari 2018

Artiklar från 11 januari 2018

Artiklar från 10 januari 2018

Artiklar från 9 januari 2018

Artiklar från 8 januari 2018

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen