Filmmakare hoppas på stöd

Projektteamet bakom rymdfilmen ”Ensamma i rymden” hoppas att Skellefteå kommun ska bidra med en miljon kronor i stöd för att filmen ska kunna spelas in. Filmen kommer till största delen att spelas in i en studio i Boden.

Politikerna i kommunstyrelsens arbetsutskott var inte avvisande till satsningen vid måndagens möte. Innan slutgiltigt besked lämnas om medfinansiering måste vissa kompletteringar ske i ansökan. Regissören Ted Kjellson är Skelleftebo.

Företag i Skellefteå kommer att anlitas för specialeffekter till filmen och i efterarbetet. Även studenter vid attributmakeriutbildningen i Skellefteå kommer att engageras. Kommunen anser att produktionen kommer att visa de tjänster som kan erbjudas från Skellefteås horisont.

”Ensamma i rymden” är en familjefilm och det blir Ted Kjellssons långfilmsdebut. Regin är baserat på en barnpjäs vid namn VIAL. Hela filmen utspelar sig på ett rymdskepp. Handlingen är att jorden har råkat ut för en ofattbar katastrof. Evakueringsskepp har byggts för att rädda så många som möjligt. På rymdskeppet lever två barn.

 

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Nyheter

Artiklar från 19 februari 2018

Artiklar från 17 februari 2018

Artiklar från 16 februari 2018

Artiklar från 15 februari 2018

Artiklar från 14 februari 2018

Artiklar från 11 februari 2018

Artiklar från 10 februari 2018

Artiklar från 9 februari 2018

Artiklar från 7 februari 2018

Artiklar från 6 februari 2018

Artiklar från 4 februari 2018

Artiklar från 3 februari 2018

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen