Det säger Joseph Karambotis på arbetsförmedlingen i Skellefteå. Handläggarna på arbetsförmedlingen klargör att bland de flyktingar som kommer till Sverige så är det många som har akademisk utbildning och att de har arbetat inom yrken där vi har stor brist inom landet. Det handlar bland annat om läkare, tandläkare och civilingenjörer.
– Dessvärre är ju processerna otroligt sega, det tar för lång tid med integrationen, säger Joseph Karambotis.
När det gäller "fallet" Khaled så har landstinget idkat självkritik.
– Men något konkret har ju egentligen inte hänt sedan Norrans artiklar publicerades i september. Det är ju inte landstinget som ger honom praktik, säger Joseph Karambotis som anser att landstinget måste titta på hur andra län agerar.
"Norrbotten föredöme"
I Norrbotten satsar man bland annat på praktik bland läkare som kommer som flyktingar. Ortopeder och kirurger får chans att vara på plats vid operationer.
– Dessvärre verkar inte intresset finnas för dessa lösningar här i länet, säger Joseph Karambotis.
Samtidigt är Joseph Karambotis jätteglad för Khaleds skull. Joseph hoppas att fler skall få chansen att visa vad de kan.
– Utbildningen Korta vägen som nu är igång i Skellefteå för en grupp akademiker är ett steg i rätt riktning. Men fler måste få chansen. I asylboendena i Jörn, Lövånger och Boliden finns det många välutbildade som sitter sysslolösa på dagarna utan intellektuell stimulans, risken är att de tappar framtidstron.
Joseph Karambotis ser dock som sagt vissa hoppfulla tecken i skyn.
– Khaled Alattar är enormt motiverad, jag hoppas han så småningom kommer få läkartjänst här i Skellefteå.