49 områden kan få lättnader i strandskydd

Notera att denna artikel är från 2014

Nu finns en plan där 49 platser föreslås bli så kallade LIS-platser (landsbygdsutveckling i strandnära lägen). Syftet med planen är att utnyttja lättnaderna om strandskydd som finns i Miljöbalken.

– På vissa ställen där det finns utvecklingsmöjligheter när det gäller till exempel näringsliv, turism och bostäder, kan man få lättnader i strandskyddet. Strandskyddet har ett bra syfte, men här uppe har vi så många sjöar och stränder att vi kan vara lite mer generösa än vad man kan vara på andra ställen, säger Ann-Christin Westerlund (S), tillförordnad ordförande i bygg- och miljönämnden.

Men man måste fortfarande söka strandskyddsdispens för områdena och man kan bli nekad av olika skäl. Men att ett område är klassat som LIS kan vara ett skäl att få strandskyddsdispens.

Vilka är områdena? Det kan du läsa mer om här eller klicka vidare på bilderna ovan. Man kan även gå till bygg- och miljökontoret eller Stadshuset i Skellefteå.

Planen om LIS är nu ute på samråd, vilket innebär att medborgarna får lämna sina synpunkter. Fram till 19 juni kan man tycka till och man kan skicka sina synpunkter hit.

 

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Nyheter

Artiklar från 17 februari 2018

Artiklar från 16 februari 2018

Artiklar från 15 februari 2018

Artiklar från 14 februari 2018

Artiklar från 11 februari 2018

Artiklar från 10 februari 2018

Artiklar från 9 februari 2018

Artiklar från 7 februari 2018

Artiklar från 6 februari 2018

Artiklar från 4 februari 2018

Artiklar från 3 februari 2018

Artiklar från 2 februari 2018

Artiklar från 1 februari 2018

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen