Kerstin åker till flugfiske-EM som titelförsvarare

Notera att denna artikel är från 2016
Kerstin Åsén under fjolårets EM i Italien. Foto: Siv Jansson

Kerstin Åsén från Burträsk blev bästa dam på flugfiske-EM i Italien ifjol. Den 3 oktober ska hon försvara sin titel när det är dags för EM i Polen. ”Det ska bli jättekul. Och en utmaning”, säger hon.

I EM möts damer och herrar i samma klass. Kerstin Åsén, 68 år, ingår i det fem personer starka damlaget från Sverige. Mästerskapet genomförs den 3–9 oktober och omfattar fem pass.

I fjol lyckades Kerstin dra upp 39 giltiga fiskar – alltså fiskar över minimilängden 18 centimeter – vilket räckte till en 46:e plats av totalt 66 deltagare. Med det blev hon bästa dam i tävlingen. Men hon menar att hon inte känner någon press på grund av fjolårets framgång.

– Nej, man gör så gott man kan och mest för lagets skull.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Nyheter

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen