I Åsele får hundarna sin egen parkering

”Hundparkeringen är ett stort plus för marknaden”, säger Katrin Johansson från Robertsfors. Foto: Henrik Karmehag//VK

Vill du lämna hunden i bilen under Åsele marknad är det inga problem. Ridklubben ordnar en speciell parkering där man kan lämna hunden medan man själv går runt på marknaden.

Att en del väljer att lämna sin hund i bilen är nog inte ovanligt. Men en varm dag kan det bli höga temperaturer inne i bilen, även om man lämnat fönstren öppna eller parkerat i skugga. Därför erbjuder Åsele Ridklubb en speciell hundparkering under Åsele marknad, rapporterar Västerbottens-Kuriren.

Hundparkeringen är alltid sval, eftersom den är inne i Åsele Ridklubbs ridhus. Oavsett hur varmt det är ute blir det aldrig varmare än tio grader i byggnaden.

”Bästa som finns!”

Det är en uppskattad service bland de hundägare som utnyttjat den.

Katrin Johansson från Robertsfors var en av de som använde hundparkeringen under helgen.

– Det är det bästa som finns! Det är ju en av anledningarna till att man kan komma hit som hundägare. Det är ett stort plus för marknaden, säger hon.

Det är andra året hon själv står på hundparkeringen, men den har funnits längre än så. Hade den inte funnits så hade det blivit betydligt mer besvärligt att besöka Åsele marknad, menar hon.

– Då hade vi behövt ha en hundvakt hemma, för jag kan inte ta med hundarna in på marknaden.

Rastmöjligheter

Hundparkeringen ligger alldeles i anslutning till marknaden, och det finns också tillgång till vatten. Dessutom finns det goda rastmöjligheter precis utanför ridhuset.

– Det är perfekt, säger Katrin Johansson.

Josefin Ulriksson//Västerbottens-Kuriren

Taggar:

Mer från Nyheter

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen