Håll igång med musik och sång

Notera att denna artikel är från 2016
Håll i gång. Stämningen var på topp då Saga Esterstam och David Schutrik tillsammans med ett 50-tal skolbarn och Skellefteå musikkår höll konsert på Anderstorpskolan i söndags. Foto: Carina Kvist.
Sång och musik. Lea och Tess sjöng tillsammans med David Schutrik. Foto: Carina Kvist.
Musikaliskt samarbete. Barn från tre olika grundskolor i Skellefteå deltog i konserten. Foto: Carina Kvist.

Det var sång, musik, dans och glädje då David Schutrik och Saga Eserstam tillsammans med barn från årskurs 2 och Skellefteå musikkår höll konsert på Anderstorp under söndagen.

Tillsammans med ett 50-tal barn från Sunnanåskolan, Norrhammarskolan och Sörböleskolan inleddes konserten med att David Schutrik och Saga Eserstam sjöng en sång om veckans alla dagar. Därefter blev det rörelse på scenen och Skellefteå musikkår under ledning av dirigenten Ulla Lundqvist intog sina platser. I låten ”Dansa, dansa och rör på hela kroppen” reste sig både barn och vuxna i publiken för att vara med. En av musiklärarna som deltagit med sina elever i projektet, Birgitta Wikström, berättar att de har tränat inför konserten på ordinarie musiklektioner.

– Det är roliga melodier och finurliga texter och barnen har verkligen varit taggade. För många av barnen är detta första gången de deltar i en så stor produktion och det är en upplevelse, säger hon.

Isak Pettersson Lundmark som går i klass 2 på Sunnanåskolan var en av de som tränat för att delta i konserten.

– Vi har tränat på skolan och jag har lärt mig att sjunga bättre. Det har varit kul, säger han och får medhåll av Gabriel Perger som också har tränat en hel del.

– Det var jättekul att sjunga och spännande att vara med i konserten. Jag var inte alls nervös, säger han glatt.

Kort varsel

För många av barnen är detta första gången de deltar i en så stor produktion.

Orkesterpop som tillsammans med de tre skolorna och Skellefteå musikkår, anordnar söndagens konsert, består av de två musikerna David Schutrik och Mija Folkesson. Duon har tillsammans gett ut fem barnskivor och medverkat i olika musikföreställningar med musik de skrivit till bland annat Bolibompa.

– I fredags blev Mija sjuk och genom en god vän fick jag tag på Saga Eserstam här i Skellefteå som på kort varsel kunde hoppa in som ersättare. Det blev nog en tuff lördag för Saga då vi repade in alla texter och rörelser men det har gått fantastiskt bra, berömmer David.

Saga verkar ta det hela med ro och berättar att hon ser konserten som en rolig utmaning.

– Det kändes osannolikt då David ringde men jag visste vad han gjort tidigare och han är oerhört begåvad. Barn har en förmåga att skapa lättsam stämning och det är så kul att vara med.

 

Taggar:

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Nyheter

Artiklar från 19 februari 2018

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen