Häktad för mord 1998 - har nu släppts fri

Den 51-årige man som har suttit häktad på sannolika skäl misstänkt för ett mord i Skåne på senhösten 1998 har nu släppts fri av åklagaren.(TT)

2017-03-30 13:55

På senhösten 1998 försvann en 24-årig man i Skåne. I augusti i fjol, närmare 18 år senare, hittades benrester av mannen i en brunn på en gård i Hörbytrakten och ett par månader senare häktades en 51-årig man på sannolika skäl misstänkt för mord. Nu har den misstänkte släppts på fri fot.

- Det har inte kommit fram tillräckligt i utredningen så att det finns anledning för mig att väcka åtal mot den person som har suttit häktad. Jag tycker också att vi har gjort så mycket i utredningen att jag inte kan se att det finns andra utredningsåtgärder vi kan göra för att kunna förändra den misstanken på ett avgörande sätt, säger åklagaren Pernilla Trimmel till TT.

Mannen är fortfarande misstänkt för mordet, uppger åklagaren. Det finns i nuläget ingen annan misstänkt i ärendet.

Kriminalkommissarie Bo Lundqvist, som kommer att ta över som förundersökningsledare, håller inte med åklagaren, utan tycker att mannen borde vara fortsatt häktad.

- Det finns gott om utredningsåtgärder kvar att göra, till exempel kriminaltekniska analyser, förhör och eventuellt kontakter med personer som vi ännu inte kontaktat, säger han till Helsingborgs Dagblad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!