Frisörsalongen ville ge tillbaka till Skellefteborna: ”Vi blev så rörda”

Fotomontage. Viveca Söderlund, Linda Stenmark och Anna Lovenlund. Foto: TT samt privat

Förra året var de med och arrangerade ett välgörenhetslopp för Barncancerfonden, i år ville frisörsalongen Snygg i Skellefteå ge tillbaka till Skellefteborna.

De gick därför ut på Facebook med en tävling om att tre personer skulle få en gratis klippning. Det gick att nominera sig själv eller någon annan.

– Vi ville ge tillbaka något från vårt jobb som vi får gratis varje dag, glädje och uppskattning. Det finns så många som inte har möjlighet att unna sig en klippning för att de inte har ekonomin för det: det kan vara studenter, ensamstående och de som är sjuka, berättar Viveca Söderlund, ägare av salongen.

Nomineringarna trillade in och totalt kom det in mellan 60 och 70 stycken.

– Det var många som nominerade sina vänner, men även en del som nominerade sig själva. Vi blev så rörda att vi blev anförtrodda deras livsberättelser att vi valde ut sex personer i slutändan, vi kunde inte välja bara tre, säger Viveca Söderlund.

Hon berättar att det ofta byggs broar mellan frisören och kunden.

– Vi får ta del av fina livsberättelser, ibland muntra och ibland sorgsna. Så det kändes enkelt och självklart att vi skulle göra den här grejen. Alla kan vi göra små grejer, och att ge av sin tid istället för materiella ting är alltid bra.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Nyheter

Artiklar från 20 februari 2018

Artiklar från 19 februari 2018

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen