Förslaget: Vakter ska patrullera Skellefteås gator

Liberalerna har tröttnat på att det finns för få poliser i landet. De har nu lämnat in ett förslag på att trygghetsvakter ska patrullera på gatorna i Skellefteå kommun.

Ett förslag som uppskattas till en kostnad på omkring sju miljoner kronor, skriver SVT Nyheter Västerbotten.

Det är Andreas Westerberg, gruppledare för Liberalerna i Skellefteå, som står bakom motionen som lämnats in till kommunfullmäktige, då han menar att människors känsla av otrygghet i samhället har ökat, vilket i sin tur leder till mindre frihet.

– Trygghetsvakter skulle kunna utföra polisarbete som är förebyggande genom att vissa tider finnas i områden där det finns riskfyllda konflikter. Exempel på det är i närheten av krogar under helgnätter eller i områden som är utsatta för mycket skadegörelse, säger Andreas Westerberg till SVT Nyheter Västerbotten.

Även om både utbildningsplatser till polishögskolan och resurser till polisen skulle öka menar Andreas Westerberg att det kan ta flera år innan det finns tillräckligt med poliser.

Förslaget kommer att behandlas i kommunfullmäktige och Liberalerna hoppas att det kommer ske inom de närmaste sex månaderna.

 

Mer från Nyheter

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen