Fint pris till lärare från Mensträsk

Gunilla Johansson, ursprungligen från Mensträsk, Norsjö fick ta emot priset som Sveriges bästa mattelärare vid lärargalan på Berns i Stockholm.

Det är eleverna som nominerar sina lärare, sedan bearbetas förslagen av en jury. Nomineringarna var i år 20 000, en fördubbling från förra året.

Gunilla har sedan 1995 arbetat som lärare på Jernvallsskolan i Sandviken men gick nu vid 67 års ålder i pension och avslutade karriären med en fin utmärkelse.

– Elevernas motivering tog jag närmast till hjärtat, säger hon till SVT Gävleborg.

I motiveringen nämns bland annat Gunillas förmåga att hitta lösningar för att allas skolgång ska bli så bra som möjligt samt hennes engagemang utöver skoltid, med till exempel extrakurser för elever som har det svårt eller för dem som vill ha utmaningar.

 

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Nyheter

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen