Fem döms för mord på 61-årig kvinna

En 61-årig kvinna hittades mördad och dumpad i ett vattenfyllt gruvhål utanför Långshyttan i Dalarna. Sex personer dömdes i tingsrätten till långa fängelsestraff. Kvinnan, som bodde i Borlänge, hittades död den 2 juli förra året. Hon hade lånat ut pengar till några av de åtalade.(TT)

2017-05-31 14:25

Den 61-åriga kvinnan hittades mördad och dumpad i ett vattenfyllt gruvhål i Långshyttan förra sommaren. Hon hade försökt få tillbaka pengar som hon lånat ut till några av de åtalade. Men i stället blev hon lurad i en fälla, där hon ströps med ett rep och sedan höggs ihjäl med kniv efter en grillkväll.

Nu dömer hovrätten fem personer för mord och en för medhjälp till mordet. För en 26-årig man som utdelade de dödande knivhuggen fastställs samma straff som i tingsrätten, 17 års fängelse.

Däremot skärps straffet för en 46-årig man som i tingsrätten dömdes för medhjälp till mord. Hovrätten anser honom skyldig till mord, och höjer från tio till 14 års fängelse.

I Falu tingsrätt dömdes tre kvinnor för att de känt till mordplanerna, men inte avslöjat dem. Två av dem frias nu av hovrätten. Den tredje överklagade inte tingsrättens dom.

Tre av den mördades vuxna barn nekas skadestånd av hovrätten. En av dem hade inte haft någon kontakt med sin förälder på 40 år. De två övriga har inte medverkat i rättegången.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!