Familjens bil rammades av mötande lastbil – som inte stannade: ”Borde ha märkt det”

Hans fru möttes av mardrömmen ute på vägen – en lastbil vars släp fick sladd och plötsligt fanns i hennes körfält. Familjens bilfärd fick ett abrupt slut – lastbilen körde bara vidare. Nu efterlyser Tommy Norberg lastbilschauffören.

Det var vid 07.45 på tisdagsmorgonen som det hela hände.

En bil med en kvinna och två barn kom och körde från Skelleftehamn mot Burehållet på Sundgrundsleden.

– Det hände vid bron över Ytterviksfjärden i Örviken, precis när de hade kommit in mot bron, berättar Tommy Norberg, vars fru Charlotte körde bilen.

– De mötte en långtradare och dess släp fick sladd och ställde sig rakt över vägen och dammade in sidan av bilen.

Bilen, som fick stora skador på förarsidan, blev stående utmed staketet som kantar vägen.

Lastbilen, den gasade vidare.

– Den stannade inte ens. Och ser man på bilden på bilen, så ser man ju att den inte är så vacker. Man tycker att man som chaufför borde ha märkt det. Men släpet är ju långt bak och det var i en kurva, så då kanske man inte märker det. Det man hoppas är ju att chauffören ser det här och upptäcker att ”det måste ju ha varit jag”. Och det borde ju också synas på lastbilen.

En anmälan om händelsen är gjord till polisen. 

De tre i bilen klarade sig, med tanke på den rejäla smällen, ganska bra.

– Just när det hände så hamnar man lite i chock, säger ”nej, det är ingen fara, huvva”. Men dottern, som satt bakom förarsätet och på sidan som fick den största smällen, fick mycket glassplitter på sig, då rutan exploderade. Vi tänkte att det skulle räcka att åka hem och duscha, men vi fick fara in och kolla upp henne.

Alla tre i bilen har under onsdagen kunna åka på jobb och skola.

– Men de är mörbultade.

Samtidigt inser Tommy att det kunde ha gått betydligt sämre.

– Men man ska vara jätteglad, det kunde ha ha varit mycket värre. Det kunde ha gått riktigt illa. Hade släpen tagit rakt i fronten hade det gått mycket värre.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Nyheter

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen