Exklusiv TV: Moder erbjöds boende varsomhelst i Sverige – valde ändå Boliden

Notera att denna artikel är från 2015
Moder Mothanna. Foto: Leif Andersson
Foto: Leif Andersson
Foto: Leif Andersson

Norran har fått en exklusiv intervju med Moder Mothanna Magid och hans vän Muhamed Redwan.

Norrans reportrar fick träffa Moder Mothanna Magid på en hemlig adress där han håller sig undan för tillfälligt. Han befinner sig i en lägenhet med sina fem närmaste vänner från asylboendet. 

– Det har varit svårt, men jag har blivit behandlad väl, säger han till Norrans reportrar. 

Norrans Christoffer Åhlund säger att Moder är en lugn kille som har lätt till skratt och med tanke på vad han har varit med om så ser han välmående ut.

Moder berättar för Norran att Säpo har erbjudit honom boende varsomhelst i Sverige, men att det inte finns någon annan plats än Boliden han vill bo på.

– Jag vill bo här, jobba här och jag har ju mina kompisar här. Människorna här är trevliga, säger han till Norran.

I eftermiddag kommer en längre intervju med Magid. Då kan du läsa om hur han tänkte vid gripandet, under Säpo-förhören och hur han ser på framtiden.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Nyheter

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen