Ett misstänkt fall av mässling i Västerbotten

En person som utsatts för smitta med mässling har insjuknat i Västerbotten. Det rapporterar Västerbottens läns landsting.

Västerbotten har nu fått ett misstänkt fall med mässling.

Landstinget går ut med information om att en kvinna som har utsatts för smitta med mässling i västra Götaland har insjuknat i Västerbotten. Kvinnan misstänkte att det kunde vara mässling och kontaktade sjukvården.

Hon är undersökt och prover har tagits på Norrlands universitetssjukhus. Provet, som togs under dagen, ”inger misstanke” om mässling, men ett definitivt besked kommer under fredagen.

Det finns i dagsläget ingen misstanke om smittspridning i vården och de personer som kvinnan har träffat har fått komplettering av vaccination och har följts upp med smittspårning.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Nyheter

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen