”En gäst kom igår och undrade var han kunde ställa sina renar”

Notera att denna artikel är från 2016
Ovanlig syn. Att hundar kommer och bor på Stiftsgården i Skellefteå är väl inte så ovanligt, men att renar kommer för att sova en natt ... ja, det är lite ovanligare. Foto: Janina Kuula.

En resenär kom till Stiftsgården i Skellefteå igår med ett ovanligt resesällskap, några renar som också behövde husrum för natten.

– Vi fick ett samtal sent igår kväll då han ringde och undrade om han kunde ha renarna någonstans, säger Kristina Bygdén, sälj- och marknadsansvarig på Stiftsgården.

Kristina målar upp en närmast idyllisk bild av vintriga Skellefteå när hon berättar att på morgonen när hon kom till jobbet så stod renarna bundna vid ett par träd och lite längre bort stod igloon som de byggt upp på gården.

– Min känsla var att det här är en syn man bara kan få här uppe, och så nära en stadskärna, säger hon.

Resenären och renarna fortsatte sin resa på onsdagsmorgonen, och nu är det bara renspåren i snön som skvallrar om vad som hänt. För det här, det hör inte till vanligheterna berättar Kristina.

– Jag har aldrig förr fått frågan ”var ska jag ställa mina renar?”, säger Kristina.

Linnea Hedelilja

Taggar:

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Nyheter

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen