Elever i Skellefteå får nationellt stipendium: ”De har ett sådant driv”

Fem åttondeklassare på Kanalskolan i Skellefteå har fått ett stipendium på 5 000 kronor för sitt engagemang i tobaksfrågan. ”Vi är otroligt glada och stolta över våra elever”, säger fritidsledaren Ann-Sofie Lindqvist i ett pressmeddelande.

Det är första gången som Psykologer mot tobak delar ut ett stipendium till unga som engagerar sig i tobaksfrågan och syftet är att inspirera till fortsatt engagemang.

De prisade eleverna är elevambassadörer för ”Tobaksfri duo” och pengarna ska användas till skolans aktiviteter mot tobak det kommande läsåret.

– De har ett sådant driv och jobbar hårt både på raster och fritid. De har gjort en imponerande presentation med bildspel, film, lekar och information som de har haft med sig när de besökt elever i årskurs 6 och 5, säger Ann-Sofie Lindqvist i ett pressmeddelande.

Priset kommer att delas ut på den nationella tobakspreventiva LUFT-konferensen i Eskilstuna nu på fredag.

 

Taggar:

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Nyheter

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen