Efterlysning: Känner du Inger Wallmark – Skelleftebygdens lucia 1957?

Känner du igen Inger? Norran vill ha kontakt med Inger Wallmark, Skelleftebygdens första lucia. Foto: Malin Christoffersson.

I år är det 60 år sedan Skelleftebygdens lucia kröntes för första gången. Vann gjorde Inger Wallmark, 19 år från Skellefteå och nu vill vi hitta henne.

Totalt röstade 5437 personer 1957, då Skelleftebygdens lucia kröntes för första gången. Att intresset för tävlingen var stort råder det inga tvivel om när man läser artiklarna i dåtidens Norran. Vann gjorde 19-åriga Skelleftetjejen Inger Wallmark, som ställde upp på bild tillsammans med föräldrarna Linnea och Gustaf.

Inger borde i dag vara 79 år, men kan ha ett annat efternamn. Vi vill också gärna komma i kontakt med vinnaren 1958, Myckletjejen Gunilla Lundström som i dag bör vara 75 år samt vinnaren 1959, Kågetjejen Ulla Andersson, i dag 75 år.

Om du känner till Inger, Gunilla eller Ulla så hör av dig till Norran genom att mejla malin.christoffersson@norran.se.

 

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Nyheter

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen