Djurplågeri på gårdar i Dalarna

Två män i Dalarna åtalas för djurplågeri av över 150 djur. Den ena personen hade hästar hos en djurhållare där djurplågeri upptäcktes. Detta i sin tur gjorde att vanvården av hans egna djur uppdagades.(TT)

2014-10-23 02:34

Två män i Dalarna åtalas för djurplågeri av över 150 djur. Den ena personen hade hästar hos en djurhållare där djurplågeri upptäcktes. Detta i sin tur gjorde att vanvården av hans egna djur uppdagades.

- Det handlar om ganska många djur. Eftersom de två tilltalade hela tiden nekat till brott och är av uppfattningen av att de gjort rätt i djurhållningen har många förhör hållits, säger åklagare Kristofer Magnusson vid åklagarkammaren i Falun till Dalarnas Tidning.

Hos en 59-årig man upptäcktes drygt 50 vanvårdade djur, bland annat får som inte fick tillräckligt med foder och getter bundna med för korta rep.

Vid en andra kontroll hittade djurskyddshandläggarna en vanvårdad häst ägd av en 53-årig man, som också åtalas för djurplågeri. Enligt åtalet har över 100 får, lamm, grisar och hästar utsatts för lidande.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!