Den är gjord med kärlek

Segerviss. ”Jag hoppas att vi vinner” ropar Elmer. Från vänster Oliver Öström, Ida Larsson, Elmer Grenholm, Abdulla Alwaki och Tilly Jakobsson är tårtbagarna på Ersmarks fritids. Foto: Jeanette Lövgren.
Bidrag. Det färdiga resultatet av tårtan ska fotas från olika håll och skickas in till tävlingsjuryn. Foto: Jeanette Lövgren.
Sugna. ”När får vi slicka av spaden med hallon och grädde”,ropar Oliver Öström. Foto: Jeanette Lövgren.
Dekoration. Ida Larsson, Elmer Grenholm och Tilly Jakobsson turas om att spritsa grädde på tårtan. Foto: Jeanette Lövgren.
Annat bidrag. Skeppets fritids i Ursviken: Enja Glar-Hammarsund, Micheal Lundmark Gunn, Hamdi Ibrahim, Pixie Karjalainen, Casper Höglund och Eddie Nordström. Foto: Privat.

Det har bakats, spritsats och dekorerats på Ersmarks fritids och resultatet blev en färggrann tårta med mycket grädde. För andra året i rad så har Skellefteå kommuns alla fritids haft chansen att var med i tårtbakartävling med temat fairtrade och kärlek. Den ska bakas, fotas och avsmakas. ”Vår tårta är gjord med kärlek”, säger Ida Larsson,10 år.

Ersmarks fritids valde en tårtbotten i form av ett hjärta eftersom det är kärlekstema. Tre bottnar ska det vara med fyllning av marsansås, hallonsylt och mycket grädde, två fairtradeingrediener i form av råsocker och även dekoration av chokladhjärtan är som de själva gjort.

Fairtrade är bra för naturen och människorna.

– Vi lottade vilka som skulle göra tårtan i år, det blev det här gänget. Barnen var noga med att det inte skulle vara choklad i tårtbotten. Vi bakade tårtbotten i onsdags, så idag ska vi dekorera, säger Pernilla Hällström som håller i tårtbakandet.

Samtidigt som de bakade tårtbotten så passade de på att prata om vad fairtrade är. Några som vet är Oliver Öström och Elmer Grenholm.

– Fairtrade är bra för naturen och människorna, säger Oliver.

– Och det är inte barn som har gjort det, lägger Elmer till.

Ida Larsson och Tilly Jakobsson gör rosor och hjärtan som ska bli en del av dekorationen och Oliver och Elmer vispar grädden och sen är det dags att dekorera tårtan.

När dekorationen på tårtan är klar vill några slicka av spaden med grädde och sylt. När allt är klart ska tårtan fotas från olika vinklar och bilderna skickas in till tävlingen.

– Vi är jättenöjda med resultatet och hoppas att vi vinner, säger Ida.

Sen är det dags för provsmakning för alla barnen på Ersmarks fritids. Även skeppets fritids i Ursviken bidrar med en tårta till tävlingen. Vinnarna har chans att vinna hoppstyltor, fotbollar och skafflar.

Mer från Nyheter

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen