Cecilia upptäckte björnspillning vid Falkträsket: ”Hoppas de går i ide snart”

Den här högen med björnspillning upptäckte Cecilia Trepka-Bloch på sin skogspromenad i lördags. Foto: Cecilia Trepka-Bloch

När Cecilia Trepka-Bloch var ute på skogspromenad med hunden vid Falkträsket i lördags gjorde hon en spännande upptäckt. På marken låg en hög med björnspillning. ”Det var bara att ta hunden och gå snabbare hemåt”, säger Cecilia.

Cecilia och hennes hund hade precis gått förbi seglarskolan västerut när de gjorde upptäckten.

– Man går förbi en röd stuga och där bakom går det en kraftledning. Det var där jag såg det, säger hon.

Hur gick tankarna då?

– Det var egentligen ganska lugnt. Jag var ute med hunden och hade henne lös. Jag gick förbi högen och tänkte: ”Men vänta nu, vad var det där?” Jag backade, tog en bild av den och skickade till min man och han trodde att det kunde vara björnspillning. När jag kom hem, så googlade jag och då såg jag att det måste vara det. Den var någon dag gammal, men jag gick där några dagar innan och då fanns den inte där.

Påverkar det här dig på något sätt?

– Jo, det gör det faktiskt. Jag har sagt åt barnen att inte gå i skogen. Det gör de inte annars heller, men jag har sagt åt dem att hålla sig borta. Och det gör jag med. Jag började höra mig för och fick höra att en björn hade blivit påkörd vid väg 95 och att den inte har hittats. Skulle det vara en skadad björn vill jag inte stöta på den. En vanlig björn sticker väl iväg om den hör en. Jag hoppas att de går i ide snart, så att jag kan gå dit igen.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Nyheter

Artiklar från 19 februari 2018

Artiklar från 18 februari 2018

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen