Botanist: Därför har äpplet så lång hållbarhet

Notera att denna artikel är från 2016

Mattias Iwarsswon i Uppsala är botanist och ger förklaringar till det han tror är orsaker till äpplets långa hållbarhet.

– Jag tror att man har lyst äpplet UV-ljus som är bakteriedödande medel. Sedan kan man också tvätta dem i ett sorts vax, men de metoderna används inte i Sverige, säger han.

Se också: Lilian Lundmarks äpple 

Kan det vara farligt att äta det här äpplet?
– Nej, det är det inte.
Mattias Iwarsson säger också att han själv har erfarenhet av äpplen som håller sig fräscha väldigt länge.
– Ett sätt är att förvara dem i en jordkällare, tillägger han.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Nyheter

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen