Blötsnö vräker ner över Sverige

Det snöar rejält i stora delar av landet, och snön väntas fortsätta falla hela helgen. Längs Upplands- och Norrlandskusten väntas över 30 centimeter.

2015-01-31 13:55

- I Svealands- och Norrlands kustland kommer snön i kombination med friska, nordostliga vindar, vilket ger risk för snödrev, säger Lisa Frost, meteorolog på SMHI.

Klass 1-varningar är utfärdade för stora delar av Svealand och Norrlandskusten. Dessa varningar väntas ligga kvar till söndag kväll, och Lisa Frost uppmanar folk att ta det lugnt i trafiken.

- Det är ganska moddig och blöt snö, och den ligger nog kvar ett par dagar. Det är ett långvarigt snöfall, som ger stora mängder. Man ska verkligen ta det försiktigt under helgen och även under måndagen, säger hon.

Ett antal olyckor har också rapporterats under dagen. En person fick uppsöka sjukhus efter en krock med flera fordon mellan Vetlanda och Korsberga. Två fordon kolliderade och ett tredje åkte i diket. Sammanlagt var fyra personer iblandande i olyckan.

På länsväg 558 mellan Köping och Munktorp frontalkrockade två bilar i det hala väglaget. Fyra personer varav två barn fick föras till sjukhus, men alla klarade sig med lindriga skador. Singelolyckor har också rapporterats från bland annat Timrå, Sundsvall, Uppsala och Västerås.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!