Värsta trafikolyckan i Lycksele

Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar om något aktuellt. Vid pågående nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln har skrivits.

Söndagens dödsolycka i Betsele är en av de värsta trafikolyckorna som drabbat inlandet. – Jag har då aldrig varit med om något liknande, säger Ulf Axelsson, räddningschef i Lycksele.

Räddningspersonal som deltog i räddningsarbetet i Lycksele samlades redan på söndagskvällen i ett första försök att bearbeta den tragiska trafikolyckan, det skriver Västerbottens-Kuriren.

Enligt räddningschef Ulf Axelsson så kommer det även att ske fortsatta samtal under måndagen när alla samlats på stationen.

– De som hade beredskap samlades i går kväll och vi kommer att fortsätta att prata om det på stationen i kväll, säger Ulf Axelsson.

Det är också en av de värsta olyckorna som Axelsson varit med om under hans närapå 25-åriga tjänstgöring i Lycksele Räddningstjänst.

– Jag har aldrig varit med om något liknande. Det har aldrig varit så många omkomna på samma gång. Den här typen av olyckor är också mycket ovanliga i hela Sverige, säger Ulf Axelsson.

De tre döda ungdomarna satt alla i baksätet av den bil som var på väg från Lycksele i riktning mot Sorsele. I den mötande bilen befann sig två vuxna och två mindre barn hemmahörande i Lycksele.

Uppgifter om händelseförloppet är enligt polisen fortfarande knapphändiga eftersom det ska hållas fler vittnesförhör med de som var inblandade i olyckan. Bilen med ungdomarna hade av någon anledning sladdat ut och träffades därefter i sidan vid kollissionen med lyckselefamiljen.

Väglaget var enligt räddningstjänsten ganska bra, men det fanns isfläckar vid olycksplatsen.

Vid olyckstillfället utlöstes krockkuddarna i båda bilarna, men det kunde inte skydda de  unga männen i baksätet.

– Bilar har inget bra skydd på långsidan även om det finns krockkuddar i stolparna, säger Ulf Axelsson.

Både föraren och medpassagerarna i framsätet var chockade men lindrigt skadade i övrigt. Det samma gäller även för familjen i den mötande bilen.

Jan Johansson / Västerbottens-Kuriren

Mer från Nyheter

Artiklar från 21 februari 2018

Artiklar från 20 februari 2018

Artiklar från 19 februari 2018

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen