Våldtäktsförsöket på Anderstorp: Grannar hörde bråk i lägenhet – larmade polis

Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar om något aktuellt. Vid pågående nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln har skrivits.

Den 40-årige mannen misstänks ha försökt våldta kvinnan i lägenheten på Anderstorp. Grannar hörde att det var bråk i bostaden och larmade polisen. ”I det första förhöret har mannen förnekat brott”, säger Joakim Oja vid polisen i Skellefteå.

Det var vid 01.30-tiden på torsdagen som polisen fick in ett samtal om att det förekom bråk i en lägenhet på Anderstorp i Skellefteå.

Larmet kom från personer som bor intill den aktuella adressen.

– I bostaden fanns en kvinna och utifrån hennes uppgifter fattades misstankar mot en man i 40-årsåldern. Mannen greps i anslutning till bostaden snabbt efter det att polispatrullen kommit till platsen, berättar Joakim Oja vid polisen i Skellefteå.

Uppgifterna från kvinnan innebar att mannen blev misstänkt för försök till våldtäkt.

Vad bygger den brottsmisstanken på?

– Utifrån hur kvinnan beskrivit händelsen i lägenheten så ska mannen försökt tvinga till sig samlag med kvinnan. Detta har han inte lyckats med, det är därför som händelsen rubriceras som ett försöksbrott.

Varför ska det ha handlat om försök till ett allvarligt sexbrott?

– Det är väldigt tidigt i utredningen, därför kan jag inte lämna några detaljer kring de uppgifter som framkommit, svarar Joakim Oja.

Joakim Oja, polisen: Enligt de uppgifter som vi har så har inga andra personer vistats i lägenheten när händelsen inträffade.

Han tillägger att mannen och kvinnan visserligen för tillfället bodde på samma adress och är bekanta med varandra, men att det inte handlar om ett brott i nära relation.

Mannen fördes till polishuset i Skellefteå. Efter det inledande förhöret beslutade jouråklagare tidigt på torsdagsmorgonen att mannen skulle anhållas, på sannolika skäl misstänkt för försök till våldtäkt.

Förnekar brott

– I det första förhöret så förnekade mannen brott, säger Joakim Oja.

Flera utredningsåtgärder ska genomföras av polisen, bland annat ska nya förhör hållas.

Mer från Nyheter

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen