Våldsdramat i inlandsbyn: Den 55-årige mannen till attack mot anhörig – begärs häktad

Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar om något aktuellt. Vid pågående nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln har skrivits.

Plötsligt gick 55-åringen till våldsamt angrepp med olika tillhyggen. Våldsdramat i Norsjöbyn innebär att mannen nu vid 14-tiden på torsdagen begärdes häktad misstänkt för grov misshandel och olaga hot.

Det var vid 05-tiden på onsdagsmorgonen som händelsen inträffade i en bostad i en by inom Norsjö kommun. Enligt anmälan som inkom till polisen beskrevs att brottsoffret blivit slagen med ”diverse tillhyggen” i bland annat huvudet.

Målsäganden är en nära anhörig till 55-åringen.

Särskild polisstyrka användes

På grund av våldets karaktär beslutade polisen att använda en särskild insatsstyrka, med poliser från Skellefteå lokalpolisområde, vid gripandet av den misstänkte gärningsmannen. Mannen kunde gripas vid 08-tiden samma morgon.

Efter ett kort, inledande kortare förhör beslutade åklagare att mannen skulle anhållas. Brottsplatsen spärrades av och polisens kriminaltekniker genomförde en brottsplatsundersökning.

Vice chefsåklagare Axel Holmberg leder nu förundersökningen. Vid 14-tiden på torsdagen lämnade han in en begäran hos Skellefteå tingsrätt om att 55-åringen ska häktas.

Varför denna begäran?

– Brottsmisstankarna kvarstår, det handlar om grov misshandel och olaga hot. Jag menar att det finns risk att mannen på fri fot dels kan fortsätta att begå brott, dels att han på olika sätt kan påverka utredningen, svarar Axel Holmberg.

Häktningsförhandlingen kommer att hållas på fredag i Skellefteå.

Vad har mannen hittills sagt i förhör?

– Det hölls ett förhör med mannen strax efter lunch nu på torsdagen, men där ville han inte svara på några frågor.

Men erkänner eller förnekar han brotten?

– Som sagt, han ville inte en svara på några som helst frågor.

Advokat Lars Grönberg, Piteå, har utsetts till 55-åringens försvarare.

Axel Holmberg vill inte kommentera vilka skador som målsäganden ådrog sig, men denne fick uppsöka lasarettet i Skellefteå efter den grova misshandeln.

– Jag kan bekräfta att de misstänkta brotten ska ha inträffat inomhus i den misstänktes bostad. Några andra frågor kring exempelvis eventuella vittnen till händelsen vill jag inte kommentera utifrån förundersökningssekretessen.

Mer från Nyheter

Artiklar från 21 februari 2018

Artiklar från 20 februari 2018

Artiklar från 19 februari 2018

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen