Ung kvinna blev påkörd i Jörn – smitaren ringde själv in till polisen

Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar om något aktuellt. Vid pågående nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln har skrivits.

Den kvinna som körde på en ung kvinna i Jörn på måndagseftermiddagen misstänks för tre brott i samband med händelsen.

Kvinnan smet från platsen strax efter olyckan som inträffade vid 17.30 i korsningen Storgatan–Furugatan i centrala Jörn.

– En buss hade stannat på en hållplats och bilen passerade i anslutning till det. Det var en som hade gått av bussen som blev påkörd, säger Åke Bergqvist, förundersökningsledare vid Skelleftepolisen.

Under måndagskvällen gick polisen ut med en uppmaning till allmänheten om att höra av sig med iakttagelser från händelsen och tips om var kvinnan kunde befinna sig.

Berättade själv

Nu meddelar polisen att kvinnan själv ringde in till polisen och berättade att det var hon som körde bilen. En patrull kunde därefter köra till den adress där hon befann sig.

Då kvinnan visade tecken på att vara drogpåverkad fick hon åka med polisen till stationen för provtagning. Den bil som hon hade kört när olyckan inträffade beslagtogs för teknisk undersökning. 

Anhölls inte

Kvinnan släpptes efter provtagningen.

– I utredningen väntar förhör med målsägande och med den misstänkta. Hon som blev påkörd är inte kvar inom sjukvården, säger Åke Bergqvist.

Hon misstänks för drograttfylleri, vållande till kroppsskada och smitning från olycksplats. 

Mer från Nyheter

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen