Umebo ryckte i dörrar och jagade människor

Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar om något aktuellt. Vid pågående nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln har skrivits.

Polisen var tvungen att använda pepparspray mot en misstänkt narkotikapåverkad man som ryckt i dörrar och jagat människor på Teg i Umeå på fredagseftermiddagen.

Strax före klockan 17.00 larmades polisen till Korpralsvägen på Teg i Umeå där en man ryckte i dörrar och jagade människor, rapporterar Västerbottens-Kuriren

Patrullen som åkte till platsen möttes av en man som föreföll vara kraftigt narkotikapåverkad, och beslutade därför att han skulle omhändertas enligt lagen om omhändertagande av berusade personer (LOB), eftersom han utgjorde en fara för andra människor.

Enligt Börje Öhman, kommunikatör vid polisen, ska mannen ha satt sig till kraftigt motvärn och poliserna ska därför ha behövt använda pepparspray för att betvinga våldet. Därefter bojades mannen vid både händer och fötter.

Mannen, som är i 30-årsåldern, misstänks nu för våld mot tjänsteman, våldsamt motstånd och ringa narkotikabrott, eget bruk. Ytterligare misstankar kan tillkomma, meddelar Börje Öhman.

Josefin Isaksson//Västerbottens-Kuriren

Mer från Nyheter

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen