Umeå: Allvarligt skadade vid fall från tak – tusen ungdomar på fest

Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar om något aktuellt. Vid pågående nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln har skrivits.
Foto: Västerbottens-Kuriren

Tre unga män skadades, varav två allvarligt, när de föll från taket vid en ungdomsfest på Ålidhöjd i Umeå natten mot söndagen.

Uppemot 1 000 personer hade samlats på Tvistevägen. Det var enligt polisen en spontan fest som man bjudit in till via sociala medier, rapporterar Västerbottens-Kuriren.

Under festen har ett antal personer klättrat upp på taken via brandstegar till de tre våningar höga fastigheterna för att dansa.

Tre personer ramlade ner från taken och fördes med ambulans till akuten vid Norrlands universitetssjukhus.

Först fick polisen larm om att en person fallit ner från taket vid 00.20-tiden och senare att ytterligare två ramlat.

– Det var någon form av gårdsfest och några hade fått för sig att de skulle klättra upp på taket, vilket var en dålig idé, säger Peder Jonsson, kommunikatör vid polisen.

Polisen kunde inte avbryta festen trots olyckorna.

– Det fanns det inget lagstöd för att göra. Däremot pratade vi med ungdomarna på festen att de skulle fundera på att sluta spela musik. Ett flertal andra personer hade också klättrat upp på taken, säger Jonsson.

Fallhöjden har enligt polisen bedömts till ca 8-10 meter.

– Jag stod bakom ett hus och såg bara en svart prick falla från hustaket. Jag vet inte var han föll ifrån, men minst tre våningar i alla fall. Jag skrek till mina kompisar att ”han föll ju” så sprang vi dit, säger ett vittne till SVT Västerbotten.

Mannen som föll hade skadat ryggen.

– Han kunde prata med mig, men hade väldigt ont i ryggen och benen, säger vittnet.

Efter att första killen ramlat ned från taket hänvisades resten ner från taket av polisen, men flera gick upp tillbaka igen, berättar en av deltagarna i festen för VK.

Enligt uppgift från akuten vid Norrlands universitetssjukhus på söndagsmorgonen hade två av ungdomarna, båda män 22 år gamla, skadats allvarligt vid olyckan, medan den tredje mannen, 24 år gammal, fått lindriga skador. Det var han som kommit in först.

Läget för de allvarligt skadade inte kritiskt eller livshotande. Alla tre vårdas på sjukhuset.

Tom Juslin/Västerbottens-Kuriren

Mer från Nyheter

Artiklar från 23 februari 2018

Artiklar från 22 februari 2018

Artiklar från 21 februari 2018

Artiklar från 20 februari 2018

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen