Två män anhållna för lägenhetsinbrotten i Skellefteå: ”Bevisningen stärkts under förmiddagen”

Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar om något aktuellt. Vid pågående nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln har skrivits.

Vid lunchtid på fredagen satt två män anhållna hos polisen i Skellefteå misstänkta för delaktighet i inbrottsvågen mot lägenheter de senaste månaderna. ”Senaste dygnet har bevisningen stärkts mot en av männen”, säger Joakim Oja vid polisen i Skellefteå.

Från april och fram till nu har ett stort antal lägenhetsinbrott inträffat i Skellefteå. Drabbade gator är Uppfinnarvägen och Morellstigen (fyra inbrott), Läkarvägen, Vallgatan, Skeppargatan, Fältjägarvägen, Karlgårdsvägen, Kanalgatan och Myntgatan.

Häromdagen var det dags igen.

Nytt inbrott på Nygatan

Lägenhetsinnehavarna på Nygatan Skellefteå lämnade sin bostad vid lunchtid på onsdagen. När de återkom på torsdagsmorgonen upptäckte de att ytterdörren var uppbruten och att det varit inbrott i lägenheten. Tjuvarna hade sökt igenom hela lägenheten och vissa föremål saknades.

Eftersom dörren brutits upp på samma sätt som vid tidigare inbrott trodde polisen att det är samma person eller personer som slagit till på nytt.

Lägenheten spärrades av, polisen var på platsen och ”knackade dörr” samt att kriminaltekniker undersökte brottsplatsen i jakten på spår.

Olika utredningsåtgärder

Polisen i Skellefteå har på olika sätt arbetat med att försöka hitta den eller de som utfört alla dessa lägenhetsinbrott.

Det senaste dygnet har polisen riktat in sig på två personer som misstänks för delaktighet i lägenhetsinbrotten. Detta har skett efter både inre och yttre spaning från polisens sida.

– Det är mycket tidigt i utredningen, men det jag kan berätta är att den ena mannen greps av polisen på torsdagen. Den andre mannen hämtades in till förhör på fredagsmorgonen och anhölls därefter efter beslut av åklagare, säger Joakim Oja vid polisen i Skellefteå.

Hur vill du kommentera misstankegraden mot männen?

– Utifrån olika utredningsåtgärder så har misstankarna stärkts mot den ene av mannen. Vad det handlar om vill jag inte gå in på av utredningstekniska skäl, det är viktigt att inte några detaljer framkommer i ett så här tidigt skede i utredningen, svarar Joakim Oja.

Men handlar det om beslag av stöldgods, fingeravtryck eller dna-spår?

– Som sagt, detta kan jag inte kommentera. Förundersökningen fortsätter med fortsatta förhör och andra utredningsåtgärder.

I de inledande förhören så har männen förnekat delaktighet i ett eller flera lägenhetsinbrott i Skellefteå, totalt tolv stycken i centrala Skellefteå under kort tid.

Mer från Nyheter

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen