Tre brännskadade efter grillning på Åsele camping

Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar om något aktuellt. Vid pågående nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln har skrivits.

Ett förtält till en husvagn började brinna på campingen i Åsele under natten till lördag. Tre personer brännskadades och en misstänks för brott efter ett farligt påhitt vid grillen.

Larmet inkom till SOS-Alarm strax efter midnatt, rapporterar Västerbottens-Kuriren.

Personerna som vistades i husvagnen ska själva ha lyckats få branden under kontroll.

– De agerade snabbt och kunde släcka med pulversläckare, säger Magnus Holmberg, chef i beredskap vid räddningstjänsten, till VK.

När polisen kom till platsen visade det sig att stora delar av förtältet brunnit ned och att tre personer brännskadats.

– Det hade varit fest och några hade grillat. Någon hade då hällt en typ av vätska på elden som gjort att det börjat brinna för mycket, säger Ola Kleinert, jourhavande förundersökningsledare vid polisen, till VK.

Enligt uppgifter till VK ska camparna ha försökt tända grillen med bensin som hällts över från en dunk till en mindre behållare. En hel del bränsle spilldes ut vid överföringen och när bensinen sedan tog fyr spred sig elden snabbt och det började det brinna lite varstans i förtältet.

De tre personerna hade lindriga skador på fötter, ben och handleder. Samtliga fördes till vårdcentralen i Åsele.

– Personen som laborerade med elden misstänks för allmänfarlig vårdslöshet, men är inte frihetsberövad, säger Ola Kleinert.

För räddningstjänstens del fanns det inte mycket mer att göra än att kontrollera att branden verkligen blivit helt släckt.

– Vi åkte dit med värmekameran och undersökte om det inte fanns någon glöd kvar i väggen. Det var lugnt, säger Magnus Holmberg, till VK.

Joel Lindberg / Västerbottens-Kuriren

Mer från Nyheter

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen