Tonårspojke rånades i Skelleftehamn: De hade kontakt före rånet – nu har två män häktats

Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar om något aktuellt. Vid pågående nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln har skrivits.

Plötsligt rånades tonårspojken i Skelleftehamn på sina värdesaker. Två yngre män misstänks för brottet, och på fredagen häktades männen av Skellefteå tingsrätt.

Det var strax efter midnatt natten mellan tisdag och onsdag som en en person, en pojke i övre tonåren, ska ha blivit rånad av två män utomhus i Skelleftehamn.

En polispatrull kallades till platsen, två män i 20-25-årsåldern kunde gripas misstänkta för rån. Målsäganden fördes till Skellefteå lasarett för vård av de skador som uppstått vid rånet.

Använde våld vid rånet

Efter förhör beslutade jouråklagare att männen skulle anhållas.

– De två männen misstänks ha utfört rånet genom att de, med hjälp av våld, tagit ägodelar som målsäganden bar på sig. Under onsdagen väntar nya förhör med de misstänkta, målsäganden samt flera vittnen för att utreda händelseförloppet, säger Rasem Chebil vid polisen i Skellefteå.

Har haft kontakt först

Utredningen visar så här långt att det pojken inte hastigt överfallits och rånats, utan att de tre personerna först haft kontakt med varandra innan rånet ska ha inträffat.

Uppdatering fredag 15.15:

På fredagen häktades de två männen, 18 och 25 år, vid Skellefteå tingsrätt på sannolika skäl misstänkta för rån. Skälet för häktning var enligt domstolen att de två männen på fri fot kan försvåra utredningen.

Häktningsförhandlingarna hölls bakom stängda dörrar men det framgick att 18-åringen erkände misshandel men förnekade rån. 25-åringen varken kunde erkänna eller förneka gärningen på grund av att han var påverkad vid tillfället.

Mer från Nyheter

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen