Tio förare bötfällda i centrala Skellefteå – flera varnade av medtrafikanter: ”En katastrof”

Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar om något aktuellt. Vid pågående nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln har skrivits.
Tio förare bötfälldes på torsdagen vid trafikpolisens hastighetskontroll på Bolidenvägen. Foto: Daniel Eriksson

Trafikpolisen i Skellefteå genomförde på torsdagsförmiddagen en hastighets- och nykterhetskontroll på Bolidenvägen i centrala Skellefteå. Tio förare bötfälldes – en siffra som hade kunnat vara ännu större. ”Jättemånga blev varnade av andra trafikanter”, säger trafikpolis Håkan Wikström.

Det var vid halv tio-tiden som polisen påbörjade sin kontroll. Under den 1,5 timme som man stod på platsen blev tio förare bötfällda för hastighetsöverträdelser. Ingen passerade i så pass hög hastighet att de blev av med körkortet.

– Nej, inte idag, men det var inte så långt ifrån att det blev så, säger Håkan Wikström som inte ser positivt på resultatet i kontrollen.

– Med tanke på att jättemånga förare blev varnade, så är det inget vidare. Det är ingen jättebra efterlevnad av hastigheten och generellt så upplever vi det så. Att många ligger för nära och inte anpassar hastigheten efter väglaget. Vi hade önskat se en bättring där.

Varnar för att varna

Under kontrollen på Bolidenvägen såg Håkan Wikström vid åtminstone två tillfällen att trafikanter varnade andra förare för hastighetskontrollen.

– Det är katastrof egentligen! Jag tror inte folk tänker på vad de gör. De har ingen aning om vem de varnar. Överträdelser i trafiken brukar följa varandra. När en förare kör för fort, så kan det vara något annat som ligger bakom hastighetsöverträdelsen.

Håkan och kollegorna utförde även en förar- och fordonskontroll på Kyrkvägen vid landskyrkan.

– Där såg det bra ut. Under dagen har vi träffat trevliga människor, även de som blivit bötfällda. De har förstått vad som är tokigt, säger Håkan Wikström.

Mer från Nyheter

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen