Stal kött för tiotusentals kronor – får sänkt straff

Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar om något aktuellt. Vid pågående nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln har skrivits.

Tre män dömdes till fyra månaders fängelse och utvisning efter en omfattande stöldturné i Västerbotten och Ångermanland. Två av männen har nu fått sina straff sänkta av Hovrätten för nedre Norrland, skriver SVT Nyheter Västerbotten.

Norran har tidigare skrivit om de tre männen, som den 12 maj i år besökte matbutiker i Skellefteå, Robertsfors och Umeå. Där stal de oxfilé och en del tandborstartiklar till ett värde av cirka 30 000 kronor. Männen fortsatte sedan till butiker i Örnsköldsvik, men där blev personalen misstänksam och larmade polisen. Männens stöldturné kunde därför avbrytas, men vid polisens undersökning hittades ytterligare kött, matvaror och hygienartiklar till ett värde av minst 25 000 kronor som kunde kopplas till stöldligan.

De tre männen dömdes av Ångermanlands tingsrätt till fyra månaders fängelse samt utvisning. Men nu sänker alltså Hovrätten för nedre Norrland straffet för två av männen. SVT Nyheter Västerbotten skriver att hovrättens bedömning är att man inte säkert kan säga hur mycket duon stal i en matbutik eftersom personalen inventerade först i samband med att männen greps och att man därför inte kan utesluta att någon annan stulit från butiken tidigare under den aktuella dagen.

De två männens straff sänks till villkorlig dom med utvisning och inreseförbud på fem år. Männen kommer att sitta häktade till dess att de utvisas.

Mer från Nyheter

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen