Kokainäggen var på väg mot Skellefteå: ”Han var vilsen, hängig och stora pupiller”

Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar om något aktuellt. Vid pågående nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln har skrivits.

Polisen lade märke till den unge mannen: han verkade vilsen, hängig och hade rödsprängda ögon. I väskan fanns kokainägg värda drygt en halv miljon kronor – och i dag ställs mannen inför rätta i Umeå.

Norran berättade i går om hur agerandet av en polis i Skellefteå, när en bilförare körde med rutorna helt täckta av is och där föraren hängde ut genom dörren, ledde fram till en stor haschgömma i Skellefteå.

I dag hålls en rättegång kring ett annat polisärende om grovt narkotikabrott som började med en rutinpatrullering i början av året.

Väcker polisens intresse

Det är på morgonen den 10 januari på busstationen i Umeå, en polis tittar mot en buss som just anlänt och där flera personer kliver av. Polismannens intresse riktas mot en 23-årig man som bär en mindre väska, en påse samt drar en mindre väska med hjul.

Ur rapporten:

”Han verkar vilsen och tittar sig omkring inne i busstationen som om han inte riktigt vet var han är.”

En polis som senare anslöt till platsen skriver:

”Han ser trött ut och verkar hängig, har rödsprängda ögon och förstorade pupiller. Misstanke uppstår om att han brukar narkotika. I den svarta resväskan anträffas misstänkt narkotika i en vit påse. Han säger att han inte vet vad är i påsen, att han fått den av en vän som skulle höra av sig när det vad dags att lämna ifrån sig påsen.”

Hög kokainkvalité

Analysen visade att det var 246 gram kokain – förpackade så det liknar ägg – av mycket god kvalité som i försäljningsledet skulle ge en bra bit över en halv miljon kronor enligt poliser som Norran talat med.

I polisförhör berättar mannen att han var på väg till ett samhälle utanför Skellefteå där han bor.

– Brottet bedöms som grovt eftersom det handlar om en synnerligen stor mängd narkotika, menar åklagare Stina Westman i åtalet.

En polis ska vittna

Vid dagens rättegång i Umeå ska en polis vid grova brott-enheten vittna om genomgången som gjorts av 23-åringens telefoner, telefonlistor och värdet på narkotikan som sammantaget, enligt åklagaren, styrker påståendet att den åtalade lämnat felaktiga uppgifter om hans kännedom om kokainbeslaget.

Mer från Nyheter

Artiklar från 20 februari 2018

Artiklar från 19 februari 2018

Artiklar från 18 februari 2018

Artiklar från 17 februari 2018

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen