Skelleftepolisen fortsatt involverade i Säpos arbete – polisen: ”Gårdagen var framgångsrik”

Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar om något aktuellt. Vid pågående nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln har skrivits. Notera att denna artikel är från 2015
Foto: Glen Fahlgren

Säkerhetsavspärrningarna vid polishuset i Skellefteå har hävts på fredagsmorgonen. Polisen är emellertid förtegna om huruvida de gripna är kvar i Skellefteå.

I dag fortsätter förhören av de gripna männen, uppger Peder Jonsson, kommunikationsansvarig vid polisen.

Polisstationen i Skellefteå var fortsatt avspärrad vid 07-tiden på fredagen, men har nu hävts.  Skelleftepolisen är fortsatt involverade i Säpos arbete.

– Det är ett flertal Skelleftepoliser som hjälper till. Med tanke på att det händer här, i Skellefteå med omnejd, är det en självklarhet. Men exakt hur många poliser det rör sig om kan jag inte svara på.

– Avspärrningen hade med händelserna i Boliden att göra, men några exakta detaljer kring detta kan jag inte lämna med hänvisning till förundersökningssekretessen.

Peder Jonsson understryker att det inte finns någon anledning till oro.

– Det här var en säkerhetsåtgärd, det är fortsatt lugnt. Den höjda säkerheten har främst med det generella hotläget i landet att göra, säger han.

Lars Westermark, chef polisen Skellefteå, förklarar att skälet till avspärrningen var ”att man skulle kunna övervaka och säkerställa verksamheten och transporter in och ut från polishuset.”

Är de gripna fortfarande kvar i polishuset?

– Det kan jag inte heller svara på, säger Peder Jonsson.

Hur känns det i dag?

– Det känns jättebra. Det var en framgångsrik insats i går, det hela gick lugnt tillväga och i övrigt vill jag hänvisa till Säkerhetspolisen.

Norran uppdaterar.

 

Mer från Nyheter

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen