Så många tillhyggen kan ha använts vid mordet på kvinnan: ”Varför saknas fyra knivar i ditt kök?”

Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar om något aktuellt. Vid pågående nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln har skrivits.

Mördaren använde sig av två knivliknande föremål i soprummet i Norsjö när den äldre kvinnan miste livet. Nu ifrågasätter åklagaren varför det bara återfanns en kniv hemma hos 21-åringen trots att han hade ett knivblock för fem knivar (se även tv-klippet här intill med polisens beröm till Norsjöborna). Svaret kom på torsdagen: det hade varit inbrott i lägenheten för två år sedan.

Vid den andra rättegångsdagen om mordet på den äldre kvinnan i Norsjö förhördes en specialistläkare vid rättsmedicinalverket.

Läkaren redogjorde bland annat för att det, vid den rättsmedicinska obduktionen, framkom att stickskadorna på offret visade att mördaren använt sig av två olika ”eggvassa föremål”, troligtvis knivar.

En omfattande sökinsats

Kvinnan hade dessutom utsatts för trubbigt våld, möjligen med ett tillhygge, vilket gör att personen som mördade kvinnan kan ha använt sig av tre tillhyggen vid mordet.

Men trots en omfattande sökinsats av polisen – det söktes bland annat i närliggande byggnader, på hustak, i avlopp och bland stora mängder sopor – har inga mordvapen påträffats i samhället, inte heller de skor och handskar som 21-åringen bar under lördagen vid tiden för mordet.

Vid husrannsakan hittade polisen en kniv hos 21-åringen, den låg i besticklådan. Intill fanns ett tomt block med plats för fem knivar.

Jag vet inte, men jag blev ju rånad tidigare i lägenheten. Kanske att några knivar stals då.

– Hur kan det komma sig att det saknas fyra knivar hemma hos dig, undrade åklagare Petra Lundberg.

Fortsätter – många vittnesförhör

– Jag vet inte, men jag blev ju tidigare rånad i bostaden. Flera saker stals, då kanske också knivarna togs, svarade 21-åringen.

Mordrättegången fortsätter i dag torsdag med den tredje förhandlingsdagen då ett flertal vittnen ska förhöras.

På torsdagen meddelade advokat Linda Sundlöv att 21-åringen hade anmält ett inbrott i bostaden 2016 där det bland annat ska ha försvunnit fem knivar från knivstället, och det skulle förklara att knivstället var tomt när polisen gjorde husrannsakan.

Mer från Nyheter

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen