Polisinsats med förhandlare: Man hotade kvinna med vapen

Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar om något aktuellt. Vid pågående nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln har skrivits.

Polisen larmades till en bostad utanför Luleå och har gripit en man, misstänkt för vapenbrott.

Larmet kom in strax innan midnatt på fredagen, rapporterar Norrbottens-Kuriren.

En man i 50-årsåldern hotade en kvinna med vapen i en bostad i utkanten av Luleå. Detta ledde till en stor polisinsats där mannen efter flera timmar gav upp och kunde gripas.

– Vi hade en förhandlare på plats. Allting gick lugnt till och mannen kom ut självmant, säger Rasem Chebil, befäl vid polisens regionledningscentral, till tidningen.

Vad för typ av relation de två inblandade har till varandra är inte klarlagt för polisen ännu. Kvinnan har inte behövt uppsöka sjukvården men mannen är också misstänkt för misshandel och grovt olaga hot. Han är för till polisstationen i Luleå för förhör och där kommer sedan åklagare att fatta beslut om ifall mannen ska anhållas.

– Allt är fortfarande i sin linda här och vi får se vart det landar, säger Rasem Chebil till Kuriren.

Vilken typ vapen mannen har hotat kvinnan med är oklart i nuläget men han har licens för flera vapen och de har omhändertagits av polisen. Polisen vill inte kommentera vad för typ av vapen mannen använde för att hota kvinnan.

Olov Planthaber / Norrbottens Media

Mer från Nyheter

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen