Polisens uppmaning efter de många olyckorna: ”Var observant”

Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar om något aktuellt. Vid pågående nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln har skrivits.

Vid 17-tiden på fredagen hade sammanlagt 15 viltolyckor och renpåkörningar rapporterats i Västerbotten under dagen, flera av dem i Norrans spridningsområde.

En av olyckorna inträffade till exempel på länsväg 814 norr om Skråmträsk, där en traktor kolliderade med en ren. Renen sprang senare till skogs.

På länsväg 370 i närheten av Malå skedde två renpåkörningar under fredagseftermiddagen.

I det ena fallet dog en renkalv i samband med kollisionen och blev liggandes i plogkanten och vid den andra påkörningen sprang renen från platsen.

I Slut kolliderade en lastbil med en älg. Älgen bröt bakbenen i samband med händelsen och en eftersöksjägare har kallats ut.

Enligt polisen ska inga personskador ha uppstått vid någon av olyckorna och i de fall som renar varit inblandade har aktuell sameby kontaktats.

Med anledning av de många olyckorna manas trafikanterna att vara uppmärksamma. ”Var observant om du är ute och kör, sänk hastigheten och tänk på att vilt på grund av snömängden kan söka sig till vägarna”, skriver polisen på sin hemsida.

Uppdatering, 20.00:

Ytterligare olyckor har rapporterats in under fredagskvällen.

Några kilometer norr om Marsjön kolliderade en lastbil med en ren och på E 4 i höjd med Grimsmark körde en personbil på en ren.

Vid Orrliden kolliderade en personbil med flera rådjur. Djuren, som troligtvis skadats, sprang från olycksplatsen och en eftersöksjägare har kallats ut för att kontrollera djuren.

Taggar:

Mer från Nyheter

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen