Polisen om inbrottet mot Bureå-apoteket: ”Fann stöldgods hos en av de misstänkta”

Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar om något aktuellt. Vid pågående nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln har skrivits.

Larmet gick om en inbrottsstöld vid apoteket i Bureå vid 23-tiden på tisdagskvällen – och närboende ringde också polisen. ”Tyvärr drabbas vi i Bureå igen”, säger apotekschefen Anna-Lena Bramsäter.

När polisen kom till platsen kunde två personer, en man och en kvinna i 35-årsåldern, gripas som misstänkta för inblandning i inbrottet i apoteket.

– Mannen och kvinnan kunde gripas utomhus efter tips från allmänheten. Polisen har också hittat stöldgods som kan kopplas till brottsplatsen, som kan kopplas till åtminstone en av de misstänkta, säger Patrik Manberg vid polisen i Skellefteå.

Misstänks också för rån

Han bekräftar också att den man som sitter anhållen också misstänks för ett rån på bensinstationen i Bureå den 20 juli, där han maskerad tvingade till varor och pengar .

Natten mot onsdag anhölls mannen och kvinnan av jouråklagare. I de första förhören har de förnekat brott.

”Var nog desperata tjuvar”

– Allt krossat glas vid entrén visar att det nog var desperata tjuvar. Vi har ju varor som är eftertraktade av vissa personer, konstaterar apotekschef Anna– Lena Bramsäter.

Apoteket i Bureå har tidigare drabbats av liknande inbrott, och det senaste året har det förekommit flera rån och inbrott vid apotek i Skelleftebygden.

Mer från Nyheter

Artiklar från 24 februari 2018

Artiklar från 23 februari 2018

Artiklar från 22 februari 2018

Artiklar från 21 februari 2018

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen