Polisvädjan till utsatta för lägenhetsinbrotten: ”Kolla noga vad som försvunnit”

Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar om något aktuellt. Vid pågående nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln har skrivits.

Polisen är på väg att klara upp den omfattande inbrottsvågen. Men nu kommer en vädjan: ”Om du haft inbrott: kolla noga vad som stals, det är viktiga pusselbitar i polisens kartläggning.”

Från april och fram till nu har ett stort antal lägenhetsinbrott inträffat i Skellefteå. Drabbade gator är Uppfinnarvägen och Morellstigen (fyra inbrott), Läkarvägen, Vallgatan, Skeppargatan, Fältjägarvägen, Karlgårdsvägen, Kanalgatan och Myntgatan.

Den 13 juli var det dags igen. Lägenhetsinnehavarna på Nygatan lämnade sin bostad vid lunchtid. När de återkom på torsdagsmorgonen upptäckte de att ytterdörren var uppbruten och att det varit inbrott.

46-årig man häktades

På söndagen häktades en 46-årig man för en grov stöld (Kanalgatan den 26 juni), stöld av medicin samt häleribrott mellan den 3 maj och 13 juli, som kopplas till lägenhetsinbrotten.

Polisutredare som Norran talat med påpekar kring den omfattande förundersökningen:

– Om man haft inbrott: kolla noga vad som försvunnit, kanske har man bara anmält och berättat om vissa saker. När vi efter husrannsakan går igenom misstänkt stöldgods kan det innebära att fler saker kopplas till den misstänkte.

Polisens vädjan: Det kan vara enklare smycken, spritflaskor som saknas. Allt som saknas efter inbrotten är av intresse för oss.

Mer från Nyheter

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen