Plågoandens många brott mot hustrun: ”Han bad om ursäkt, sedan misshandlade han mig nästa dag”

Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar om något aktuellt. Vid pågående nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln har skrivits.

Under flera månader misshandlade, dödshotade och kränkte den 45-årige mannen sin fru. Till sist fick hon nog: ”Då bestämde jag mig för att aldrig mer hålla tyst”, har kvinnan berättat.

Norran har i flera artiklar berättat om rättsfallet. I augusti flydde kvinnan över till en granne och slog larm om mannens brott. Allt inträffade på en ort i Västerbottens inland.

Rättegången avslutades för ett par veckor sedan, en månadslång undersökning visade att 45-åringen inte lider av en allvarlig psykisk störning.

Misshandel och dödshot

Han döms för grov kvinnofridskränkning till fängelse i ett år och tio månader samt att betala 82 000 kronor i skadestånd.

Vid rättegången förnekade mannen att han skulle ha sparkat, slagit och knäat kvinnan, likaså sa han att han aldrig dödshotat henne eller bränt henne med någon cigarett.

”Min kropp orkade inte”

Men domstolen menar att kvinnans berättelse, tillsammans med vittnesuppgifter och rättsintyg, är ”sammanhållen och detaljerad”.

Efter månader att våld och hot fick hon till sist nog:

– Min kropp orkade inte längre få stryk, jag bestämde mig för att aldrig mera hålla tyst. Det värsta som kunde hända var att han skulle döda mig, men hellre att jag blir dödad med hedern i behåll, berättade kvinnan vid rättegången.

”Han fortsatte nästa dag”

Och vidare:

– Varje gång han slog mig bad han sedan om ursäkt. Dagen efter upprepade han misshandel som om det inte hänt något.

Mer från Nyheter

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen