”Pengar till barnhem – inte till narkotika” – så förklarade Skellefteparet pengarna till Thailand

Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar om något aktuellt. Vid pågående nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln har skrivits.

Inbetalningar till Thailand gick till barnhem och inköp av kläder och skor, inte till köp av narkotika, sa Skellefteparet. Men tingsrätten tror inte på detta.

Norran berättade den 7 november om Tullverkets utredning där en man och kvinna åtalats för narkotikasmuggling och narkotikabrott.

Mannen erkände innehav av bland annat tramadol i februari 2016 men förnekade smuggling under 2015.

Hon frias för en åtalspunkt

Han döms nu för samtliga åtalspunkter. Påföljden blev två månaders fängelse, skyddstillsyn samt att han ska fortsätta med påbörjad vård– och stödinsatser gällande missbruksproblematiken.

Kvinnan förnekade samtliga brott och hon frias från en åtalspunkt som gällde narkotikasmuggling i januari 2015. Påföljden blev villkorlig dom och samhällstjänst 140 timmar. Missköts detta väntar fem månaders fängelse.

Bedöms inte som ”tillförlitliga”

Uppgifterna att pengar som skickats till Thailand gått till barnhem och inköp av kläder och skor – och inte varit betalning för narkotika – bedöms av tingsrätten som ”inte tillförlitliga”.

Mer från Nyheter

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen