Påskens mordförsök en attack med kniv: ”Handlar om vad de gjorde med kniven”

Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar om något aktuellt. Vid pågående nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln har skrivits.

Mordförsöket på Morö Backe var en våldsam attack med en kniv. Enligt åklagare Marie Andersson har männen begått brottet ”tillsammans och i samförstånd”.

Det var vid 17-tiden i lördags som dramat utspelade sig på Morö Backe i Skellefteå. Tre män, 23, 25 och 26 år, sitter häktade misstänkta för mordförsök.

Den 40-årige man som angreps med kniven är förutom brottsoffer också misstänkt för försök till grov misshandel under samma händelseförlopp.

Enligt åklagare Marie Andersson visar utredningen just nu att samtliga tre som misstänks för mordförsöket i sin tur är målsäganden vad gäller brottsmisstankarna mot 40-åringen.

Varför bedöms det som mordförsök och inte grov misshandel?

– Det handlar om att det har använts en kniv men också på vilket sätt som kniven har hanterats, vad man har gjort med kniven vid angreppet.

Tre personer håller knappast i en och samma kniv, varför är alla misstänkta?

– Bedömningen är att man har gjort det här tillsammans och i samförstånd, att alla tre på olika sätt har varit delaktiga i händelseförloppet.

– Nya förhör ska nu hållas, bland annat med vittnen. Olika beslag har också skickats för analys vid NFC i Linköping, tillägger Marie Andersson.

Mer från Nyheter

Artiklar från 20 februari 2018

Artiklar från 19 februari 2018

Artiklar från 18 februari 2018

Artiklar från 17 februari 2018

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen