Pappa i Umeå upptäckte dotter vid ipad – slog och rakade av henne håret

Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar om något aktuellt. Vid pågående nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln har skrivits. Notera att denna artikel är från 2016

Pappan blev ursinnig när han kom hem och upptäckte att dottern använde Internet.

Händelsen inträffade i en lägenhet i Umeå där mannens båda tonårsdöttrar befann sig. Pappan hade tidigare stängt av internet och gömt undan deras telefoner för att straffa dem, skriver Västerbottens-Kuriren

Pappan gick ut för att göra ärenden och när han kom tillbaka upptäckte han att den ena dottern trotsat förbudet och lånat mammans ipad.

Mannen, som är i 50-års åldern, blev så till sig av ursinne att han tog tag i dottern och drog henne till hallen. Där tog han en pinne som han slog henne med på benen och under fötterna.

Rakade håret

Därefter tog han ett grepp runt hennes hår, som sträckte sig ned till mitten av ryggen, och rakade bort allt hår med en rakapparat.

Han drog henne in i badrummet och tvättade av hennes huvud innan han drog henne till sovrummet där han använde en kabel för att knyta ihop hennes händer och fötter och knyta fast henne i garderoben.

När hon satt fastknuten hotade han henne med att han skulle elchocka henne. Därefter lämnade han lägenheten.

Fick problem

Dottern har efteråt i polisförhör berättat att när hon förlorade håret kändes det som att en stor del av henne, och hennes kvinnlighet, försvann.

Hon fick problem med att äta och gick ner i vikt. Hon har sedan tidigare en depression och ångest men hennes tillstånd försämrades efter denna händelse, och hon har har försökt ta sitt liv.

Pappan har förnekat brott och hävdat att han varken slagit, bundit fast eller rakat av hennes hår.

Pappan skyldig

Tingsrätten i Umeå är dock av en annan uppfattning. Efter att ha hört även den andra dottern, som blev vittne till händelsen, slår rätten fast att mannen är skyldig till misshandel.

Mannen döms även för misshandel vid ett annat tillfälle. Detta när han slagit dottern i ansiktet och uttalat hot med innebörden att han skulle kunna komma att döda eller skada henne. Utöver misshandel döms han även för olaga hot.

Utöver detta var mannen även åtalad misstänkt för fler fall av misshandel. En oenig tingsrätt har dock kommit fram till att osäkerhet gällande när brotten utfördes gör att åtalet inte räcker till en fällande dom.

Får fängelse

Två ledamöter i juryn har dock uttalat skiljaktig mening eftersom man anser att utredningen med tillräcklig säkerhet visar att gärningen inträffat någon gång under 2013-2014.

Påföljden för mannen blir fängelse i fem månader. Dessutom ska han betala 29800 kronor i skadestånd till den ena dottern och 9400 kronor till den andra.

Bo Wallin//Västerbottens-Kuriren

Taggar:

Mer från Nyheter

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen