Nytt allvarligt fall av förföljelse av kvinna: Misstänkt 35-årig plågoande häktades

Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar om något aktuellt. Vid pågående nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln har skrivits.

Mannen ska ha begått mängder av brott mot kvinnan, bland annat ett stort antal överträdelser av kontaktförbudet. Nu har 35-åringen häktats.

Just nu är tre rättsfall aktuella i Skellefteå som handlar om allvarlig och omfattande brottslighet av män som riktats mot kvinnor som de haft en relation till.

Man, 34 år: Greps av polisen i Norge sedan han lämnat Skellefteå, misstänks för olaga förföljelse av ”Stina”, som hon kallats i tidigare Norran-artiklar. Mannen genomgår just nu en rättspsykiatrisk undersökning, därefter ska rättegången avslutas. Mannen förnekar brott.

Man, 25 år: Häktades i fredags för flera fall av misshandel varav en grov misshandel samt 70 överträdelser av kontaktförbudet mot en ung kvinna som han haft en relation till. Han förnekar brott.

Man, 35 år: Greps i söndags då han varit anhållen i sin frånvaro under flera dagar. Detta efter att han ska ha brutit mot kontaktförbudet mot en kvinna vid upp emot 80 gånger, genom sms och telefonsamtal, mellan den 1 och 3 mars. De är sedan tidigare bekanta med varandra.

Mängder av brott

På onsdagen hölls häktningsförhandlingen vid Skellefteå tingsrätt mot 35-åringen. Den genomfördes bakom stängda dörrar men där framkom att det är ett stort antal brott som mannen misstänks för mot en och samma kvinna.

Mannen häktades misstänkt för följande brott:

Advokat Erik von Ahn: Min klient förnekar ansvar för brott. Han medger visserligen att vissa händelser inträffat, men han menar att han då inte begått något brottsligt.

x Två fall av misshandel den 19 november 2016.

x Upprepade fall av ofredanden mellan den 16 november och 29 december.

x Olaga hot den 10 januari. Norran har berättat om då kvinnan stoppades av mannen i ett samhälle utanför Skellefteå och dödshotades. Kvinnan flydde till en butik och fick hjälp.

x Överträdelse av kontaktförbudet under fyra dagar i januari och mars.

– Under tre dagar i mars har han kontaktat kvinnan otaliga gånger, minst ett 70-tal tillfällen. Det var efter detta som han anhölls i sin frånvaro, säger åklagare Jonas Fjellström.

Mer från Nyheter

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen