Mutar Muthanna Majid greps redan under eftermiddagen: ”Skelleftepolisen hjälpte till vid insatsen”

Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar om något aktuellt. Vid pågående nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln har skrivits. Notera att denna artikel är från 2015

Polisen i Skellefteå hjälpte till vid gripandet av den misstänkte terroristen Mutar Muthanna Majid. Enligt vad Norran erfar greps den misstänkte terroristen redan under torsdagseftermiddagen.

Obs! Viktigt! Sedan artikeln skrevs har åklagaren släppt Moder Mothanna Magid på fri fot och polisen har inte längre några misstankar om brott.

Mellan 20 och 30 poliser fanns på plats i Boliden redan under torsdag eftermiddag efter att det kommit trovärdiga uppgifter om att den misstänkte terroristen Mutar Muthanna Majid fanns i samhället.

Läs mer: Norrans liverapport från gripandet i Boliden

Det handlade om poliser som ingår i den förstärkningsgrupp som finns i norra Sverige.

”Gick lugnt tillväga”

På torsdagseftermiddagen slog alltså delar av polisstyrkan till mot Mutar Muthanna Majid när denne befann sig på en plats i Boliden.

Läs mer: Polisstationen avspärrad i Skellefteå – tungt beväpnad polis vid entré

– Det har gått lugnt tillväga. Nu planeras förhör med personen. Tillslaget är genomfört med stöd av polismyndigheten, förklarade Säpos presschef Sirpa Franzén på torsdagskvällen.

Misstänkte fördes bort

Vad som därefter skedde, sedan den misstänkte terroristen förts bort av polisstyrkan, var att polisen koncentrerade sina arbetsinsatser mot den lägenheten som Mutar Muthanna Majid disponerade.

Läs mer: Norran var på plats: Bilder från insatsen i Boliden

Senare under kvällen gick polisen in för att hämta in flera personer som befann sig i och omkring lägenheten i Boliden. Personerna fördes bort för att förhöras om deras kännedom kring Mutar Muthanna Majids förehavanden i Sverige och Boliden.

Skelleftepolisen på plats

Lars Westermark, chef polisen i Skellefteå, säger till Norran:

– Jag kan bekräfta att polisen i Skellefteå och Västerbotten har funnits på plats vid den här insatsen i Boliden. I övrigt kan jag inte lämna några kommentarer kring vad som hänt.

 

Mer från Nyheter

Artiklar från 24 februari 2018

Artiklar från 23 februari 2018

Artiklar från 22 februari 2018

Artiklar från 21 februari 2018

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen