Misstänkt mord i Burträsk – det vet vi i dagsläget

Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar om något aktuellt. Vid pågående nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln har skrivits.
Polisens tekniker var på plats i en fastighet i Burträsk under lördagseftermiddagen. På bilden ses teknikernas bil. Foto: Jonas Nilsson

UPPDATERAD. Den äldre man som satt anhållen, skäligen misstänkt för mord, efter att en person hittades död i en fastighet i Burträsk sent på fredagskvällen, är nu frisläppt.

En person hittades avliden i en fastighet i Burträsk sent på fredagskvällen.

– Det är en person som är avliden och det är oklart hur personer har dött, sade Marie Andersson på polisen ledningscentral på lördagsmorgonen.

En man i 70-årsåldern greps och tidigt på lördagsmorgonen anhölls mannen, skäligt misstänkt för mord. Under dagen höjdes misstankegraden till sannolika skäl.

Varken polisen eller åklagarmyndigheten har velat kommentera vilket kön den avlidna personen har, samt vilken relation den anhållne mannen och den avlidne personen har till varandra.

Under lördagen var en fastighet i Burträsk avspärrad och polisens tekniker jobbade på platsen. I fastigheten är två personer i 70-årsåldern skrivna.

Åklagarmyndigheten gick under lördagseftermiddagen ut med informationen att mannen i 70-årsåldern fortfarande satt anhållen. Misstankegraden var då sänkt till skäligen misstänkt, efter att under en period under dagen ha varit upp till den högsta misstankegraden, på sannolika skäl.

Under söndagen meddelade åklagarmyndigheten att man hävt anhållandet för mannen.

– Utifrån misstankegraden gör jag i nuläget den bedömning att det inte längre finns något skäl för fortsatt frihetsberövande, säger kammaråklagare Stina Westman vid Åklagarkammaren i Umeå.

Utredningen fortsätter, bland annat med genomgång av den tekniska undersökningen. Misstanken om brott kvarstår.

Åklagaren meddelar att hon kommer inte lämna några ytterligare kommentarer om utredningen under söndagen.

Mer från Nyheter

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen